martes, 20 de abril de 2010

VILARDIDA


Vilardida és un petit poble de la comarca de l’Alt Camp format per una dotzena de cases, una església i l’antic cementiri. Per tot equipament disposa d’un qualificat hotel i una botiga, i ni tan sols té tots els carrers pavimentats.
Administrativament pertany als municipis de Montferri i de Vila-rodona, per aquelles incongruències administratives que s’arrosseguen al llarg dels segles. En aquest cas, la línia de la partió la marca el camí ral, una carrerada que anys enrere separava els arquebisbats de Barcelona i Tarragona.
Si passegeu per aquest llogarret us cridarà l’atenció alguna casa gran, d’aquelles que semblen la residència del més ric del poble, amb el brocal d’una cisterna plantat davant del casalici; l’església, d’una sola planta i coronada per un campanar de cadireta, i una estela funerària situada a sobre de la porta d’accés al cementiri. Amb tot, el detall de les dues plaques que assenyalen la curiosa divisió territorial, és per fotografiar-lo i emmarcar la foto.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Si no fos pels bon cronistes, passaríem sense pena ni glòria. Les animetes del poble, vull dir les dels difunts, sempre estaran agraïdes pels records que se'ls dediquen.