miércoles, 21 de abril de 2010

CONSTITUCIONAL


Els qui han estat a Madrid —que acostumen a deixar tancades les portes—, asseguren que als madrilenys se’ls coneix amb el renom de gats. El sobrenom asseguren els prové de quan la conquesta cristiana, en el moment que un guerrer s’enfilà a dalt de la muralla defensada pels àrabs com si fos un gat. Tanmateix, altres persones asseguren que el renom gat el mereixen per la vida nocturna. En tot cas: gats.
Entre els gats propis de Madrid i els d’importació, el TC no ha tancat amb salut el tema de l’Estatut de Catalunya.
Ja sabem que en qüestió de jutges i tribunals fa de mal opinar, ja que tota precaució és poca quan s’ha de guardar la vinya; amb tot, caldria pensar que, si després del temps que porten analitzat el nostre pobre i esporgat Estatut no l’han tombat, és perquè possiblement ja està bé tal com està.

3 comentarios:

Jesús M. Tibau dijo...

aquesta és una bona observació que comparteixo: si hi haguessin realment motius, per petits que fossin, per a tombar-lo, ja ho haguessin fet.

Olga Xirinacs dijo...

El que han aconseguit els mesetaris és neguitejar la nostra població, fent-la servir de titella per a diversió del "pueblo ejpañol", que es frega les mans.
I això és treu, però com que ells en continuen treuient calers... "Ancha es Castilla".

l'agutzil de Rocaura dijo...

El més fort de tot és que no hi hagué veredicte perquè la majoria el volien moltíssim més restrictiu. On rau la democràcia, en el poble o entre els jutges?