lunes, 1 de marzo de 2010

NOUS CONREUS


Quan s’arriba a la Fatarella per la carretera TV-7331 —la que en diem de les Camposines—, sorprèn la profusió d’enginys eòlics plantats a l’esquerra del camí, uns generadors que, juntament amb les torres de transport d’energia elèctrica, han transformat profundament el paisatge.
Algunes persones asseguren irònicament que es tracta dels nous conreus que han de canviar els hàbits tradicionals de la pagesia, però el cert és que l’impacte visual dels parcs eòlics instal·lats fins ara és més que considerable.
Segons sembla, aquests conjunts eòlics pertanyen als municipis de Corbera d’Ebre i deVilalba dels Arcs, malgrat que estiguin més a prop del nucli urbà de la Fatarella.
És cert que no s’hi pot fer res contra les instal·lacions que cada municipi realitza en el territori que administra, però estaria bé que l’ajuntament de la Fatarella evités col·locar generadors a la dreta de la TV-7331, a les partides dels Hospitals, les Paumeres i les Cometes, ja que contràriament ens trobarem totalment encerclats.

4 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Hi ha territoris de Catalunya que es consideren privilegiats, sempre més al nord, ja se sap, i que protesten per l'eventual col·locació dels parcs eòlics, malgrat tenir més vent que nosaltres.
El sud ve a ser un abocador perquè el nord, sempre diví i superior a nosaltres, sigui net, lliure, culte, ric i feliç, que deia el poeta amb el que s'omplen la boca.
En fi, que la gallina de dalt caga la de baix.

Ignasi Revés dijo...

Senyor l'algutzir, passeu-vos per ca meva, home.

Anónimo dijo...

A les Cometes no hi arriben, però sí als Hospitals i Paumeres. Des de la Punta de l'Home, per la partició del terme d'Ascó, creuen la carretera i s'endinsen, Paumeres i Hospitals endins, fins a tocar mateix del Cementiri. Una destrossa colossal, a canvi de dos engrunes...

Josep Gironès Descarrega dijo...

Si la informació que ens dóna aquest anònim és certa, ja només cal que ens posin generadors al Coll de la Salvadora i a la costa de Mirantfont, sense oblidar un aparell a sobre de la Capella i dos a l'església.
Quins negocis!!!