sábado, 13 de marzo de 2010

MENTIDES (3)


Dimecres passat va saltar pels aires una de les més grans mentides esportives dels darrers setanta anys: l’equip del Real Madrid FC.
Fins l’any 1940 el Madrid era un equip mediocre, però com el govern feixista d’en Franco necessitava un equip de futbol que l’ajudés a trencar l’aïllament internacional, li toca a la rifa ser l’equip del règim. A partir d’aleshores fou l’equip predilecte del govern i el més afavorit per tots els estament federatius i arbitrals, alhora que altres equips rebien tota mena d’entrebancs.
El Madrid del règim guanyà lligues, copes o copes d’Europa, fins que l’arribada de la democràcia el posà en el lloc que li correspon, malgrat que una darrera revifada a càrrec d’un president del govern sectari li va permetre aconseguir altres títols a partir d’una operació urbanística vergonyant.
Aquest any, el Madrid ha gastat molts milions per intentar assemblar-se al Barça de les sis copes, però a poc a poc s’ha desinflat i ja només opta a la lliga. I de poca cosa ha servit la mentidera campanya del Villarato duta a terme pel conjunt d’empreses de comunicació i de periodistes molt propis del temps de Franco.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Ja diuen sàviament els castellans: "De dinero y santidad, la mitad de la mitad".
De manera que aquesta màxima es pot aplicar al futbol -sigui quin sigui l'equip i el soroll que faci -, a la Banca, a la política, a les enraonies que corren, i a 'tutti quanti'.