viernes, 12 de marzo de 2010

MENTIDES (2)


Algunes mentides poden perdurar en el temps. Més enllà del que asseguren algunes religions, existeixen realitats inqüestionables que diversos dogmes de fe deixen en segon terme. També s’han enquistat en la història mentides de gruix, com la que van fer córrer els funcionaris castellans en referència a Cristòfor Colom, a qui se li va transformar la història personal per tal d’evitar que ell, virrei del Nou Món, passés a engrandir la Catalunya que l’havia vist nàixer.
A força de repetir-les, algunes mentides passen a formar part del pensament majoritari, com la de la Catalunya insolidària, quan en realitat hem de mantenir els excessos d’altres comunitats que se’n diuen menys afavorides.
A les espanyes, darrerament fan molta feina bruta determinats mitjans de comunicació, els quals, aliats dels partits polítics més centralistes, fan tot el possible per evitar que el nostre sigui un país com caldria. I, en la seva cursa per escampar mentides, obliden que atiar l’odi pot crear un ambient que ens porti a allunyar-nos de la pau.
Com pot ser que tantes persones es trobin a gust fent de titelles?

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Només es troben a gust aquells que es pensen que tindran una part del pastís, del que ens tocaria a nosaltres.

Per això tenen la doble satisfacció de poder-se'l menjar ells i de fotre'ns.