jueves, 11 de marzo de 2010

MENTIDES (1)


D’uns anys ençà constatem que la mentida s’ha instal·lat a la nostra societat. La practiquen moltes persones i amb ple coneixement de causa, ja sigui en l’àmbit personal o professional. També hi ha entitats i institucions que a base de paraules volen amagar realitats palpables, i fins i tot existeixen empreses destinades a transmetre falsedats.
Les persones provinents de l’àmbit rural trobem a faltar aquelles persones de paraula única i de recte procedir, homes i dones de fiar que tenien una integritat a tota prova.
És cert que les mentides poden ajudar momentàniament a amagar una falta, però com en el cas del fum acaben per fer-se evidents. I no cal dir que un país basat en la mentida s’encamina cap el desastre.
Si no fos frustrant, fóra còmic veure com els mentiders es mouen per la vida com si fossin titelles, ninots que amb el seu millor somriure són incapaços de manifestar ni una sola paraula que sigui veritat. Però ens hem acostumat a veure’ls i fins i tot ens fan riure.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Ja em pensava que la neu t'havia impedit escriure el blog...

Diuen que les mentides tenen les cames molt curtes, és a dir, que es descobreixen un moment o altre. Però aquest moment pot ser tan llarg com tota una vida, i solem viure contentets i enganyats.

Josep Gironès Descarrega dijo...

Avui m'ha costat posar-m'hi.
Podem viure enganyats, però encara és pitjor quan descubrim les mentides i no podem fer res per neutralitzar-les