viernes, 12 de febrero de 2010

LLIBRES


Una de les meves poques obsessions és tenir llibres de variada temàtica i diferent format. És cert que els llibres grans i acolorits llueixen en els prestatges, però també és veritat que, igual com passa en els pots petits —on hi ha la bona confitura—, es poden trobar autèntiques joies en llibres de poc volum.
He acabat de llegir tres llibres que em recomanà Olga Xirinacs.
Resurrecció, de Lleó Tolstoi, s’inicia amb una primera pàgina trepidant, colpidora i apocalíptica, per desgranar una història també densa.
Los huevos fatales, de Mijail A. Bulgákov, és una tan despietada com irònica crítica de la burocràcia soviètica.
Darrera la porta, de Giorgio Bassani, resulta una narració molt lluïda i descriptiva que tracta de l’adolescència amb un llenguatge que ja m’agradaria poder emprar.
Després de llegir aquests llibres un arriba a la conclusió que, més enllà de les campanyes publicitàries de les grans editorials, necessitem els consells dels experts al moment de seleccionar les nostres lectures.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Les primeres edicions de Proa eren de format petit; ara són més grans. I quan no ens podíem permetre el llibre generosament enquadernat, el compràvem de butxaca, i ara també si són llegibles i d'espai raonablement generós.
En canvi, les grans col·leccions de geografies i enciclopèdies diverses queden obsoletes a segona fila dels prestatges per obra i gràcia de Google.
Com deia aquell, és trist però és així.