jueves, 11 de febrero de 2010

MÚSICS


Fullejo el llibre “Tradicions, mites i creences dels catalans”, una edició en gran format d’Edicions 62 obra d’en Xavier Fàbregas, que compta amb nombroses fotografies de Jordi Gumí, entre altres la que ara es mostra.
En l’apartat de les tradicions s’hi veu una de les bandes de música de la Fatarella, quan amenitza amb la seva música una cercavila. Entre altres hi reconec mons cosins Josep i Pere, de ca Feltret; Terreto i Peo; i també a Josep del Xillon, Emilio de Rafel i Toni de Pellissa, tots tres ja traspassats. Entre el públic que acompanya els músics s’hi veu Bienvenido, Felip i la Tere de Futxo, Eulogi d’Adrià, la Roser de la Portalera...
Per un moment penso que el pas d’una banda de música per un carrer té algun paral·lelisme amb la vida, que en un no-res arriba i de seguida se’n va. Però malgrat que tot sigui tan fugisser, la memòria dels grans músics que van ser Josep, compositor de sardanes; Emilio, cantàire religiós i recol·lector de música tradicional, i Toni, membre fundador del Grup d’Animació Mas de la Solfa ens acompanyarà per molt temps.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Vet aquí com els difunts, per obra i gràcia de la tècnica, circulen vius i alegres pels carrers. Perquè una banda sempre sol alegrar els cors.