domingo, 24 de enero de 2010

MANIFESTACIÓ


Avui a les onze moltes persones contràries a la instal·lació d’un cementiri nuclear es manifestaran a Ascó, malgrat que sembla que la decisió del consistori asconenc està presa.
Amb decisions com aquesta és quan més és nota que la democràcia –malgrat ser el millor-, és un sistema imperfecte, ja que molt poques persones decidiran el futur d’una part del territori.
Els partidaris d’acollir un Magatzem Temporal Centralitzat diuen que hi haurà feina i diners, com quan la construcció de les nuclears.
Els detractors manifesten que es multiplicarà el ja alt risc radioactiu que tant perjudica les persones, ja que no és el mateix tenir el combustible de dos reactors a prop que emmagatzemar els residus de tota la península.
Encara hi ha dos argument més sòlids en contra: Espanya és receptora de la tecnologia nuclear d’altres països més avançats, com ara França o els Estats Units. Allí destaca la tècnica i la formació de personal en matèria nuclear, cosa que aquí no passa. Per això tenim incidents de gruix, alguns similars a Xernòbil. El segon argument és més demolidor: si el govern espanyol acaba per adjudicar-nos el cementiri nuclear, aleshores a podem estar segurs que no és res de bo, altrament es quedaria a Madrid.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Vaig llegir que la població a la Ribera d'Ebre havia baixat als darrers anys. Serà que l'energia nuclear, més que crear llocs de treball, allunya inversions que podrien ser molt més productives. Una pena que, amb el Parlament de Catalunya expressant-s'hi en contra, s'acabi tirant endavant.