sábado, 30 de enero de 2010

JUBILACIONS


Ara se’ns despenja el nostre brillant govern amb la idea d’allargar l’edat de jubilació, progressivament, fins deixar-la als seixanta-set anys.
En el record de tothom estan les prejubilacions anticipades pactades entre el mateix govern, els sindicats i la patronal, unes mesures que han jubilat a càrrec de l’erari públic milers de treballadors de pocs més de cinquanta anys.
Altrament, fins fa quatre dies vivíem com si fóssim la primera economia europea, malgrat que subsistíem a base de les aportacions dels fons europeus, amb ingressos derivats del turisme i amb una economia especulativa basada essencialment en la construcció. I ara descobrim que som pobres!
De la nit al dia el govern ha deixat de fer de rei mag per passar a exercir de gran devorador dels recursos privats, amb un seguit de mesures que, com sempre, maltracten els treballadors assalariats.
He parlar de l’edat de jubilació amb paletes i pagesos, també amb jubilats com Joan Guivernau, que té més de noranta anys, i us podeu arribar a pensar que opina ell de les mesures del govern només en veure-li la cara. Per a riure, si no fos tot tan penós.

3 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Des que som majors d'edat en política sabem que estem governats per ineptes, seguint la llei de Murphy o de qui sigui.
El que jo deia ahir: som titelles que cada vegada pesem menys perquè la butxaca es buida. Però no la dels polítics, ep.

Jesús M. Tibau dijo...

M'és igual, mentre avancin les prejubilacions

l'agutzil de Rocaura dijo...

És cert, Olga, que ens foten a pèl i a repèl. I, com diu en Tibau, pels treballadors s'allargarà el temps de treball, mentre que pels espavilats de torn, s’avançaran les prejubilacions.