viernes, 29 de enero de 2010

FLORS D’ESPERANÇA


La història ens mostra capítols en els quals veiem com els castellans són conqueridors de territoris i exterminadors cultures, mentre els catalans som pactistes. I som moltes les persones que encara ho veiem així. Ells saben buscar els llocs de domini a les administracions i els catalans som creatius i feinejadors. Ells prenen el aperitivo a totes hores i nosaltres, com a molt, fem el vermut els diumenges.
Després d’uns segles lligats a la forma de ser dels castellans, amb la setmana que hem portat farcida d'imposicions polítiques i robatoris de tota mena, res ens va millor que mirar-nos les primeres flors dels ametllers.
En realitat apareixen en els arbres que no han estat esporgats, cosa que en qüestiona la seva viabilitat fins convertir-se en ametlles; amb tot, ningú les hi pot treure la seva bellesa, que encara és més evident en l’actual temps d’hivern.
Són flors d’esperança.

3 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

L'ametller és flor hivernal, com la mimosa i els gessamí groc, els àloes i "tutti quanti". Ens alegren els dies freds, i sabem que floriran i ens portaran un somriure.

Ignasi Revés dijo...

Que no floreixin tan aviat, los "ametlers", que si ve una gelada ho fotrà tot de creu!

l'agutzil de Rocaura dijo...

Diu la dita: Pel febrer, la flor a l'ametler.
Però ja se sap que després el fred les crema les flors més primerenques.