domingo, 31 de enero de 2010

JUBILACIONS (i 2)


Comentem amb Rafel Mena i la seva dona Daniele que l’afany del govern no és el de beneficiar la població, sinó el mantenir la caixa de la seguretat social amb diners.
Si s’allarga l’edat de jubilació serà un temps en el qual les persones continuaran cotitzant, alhora que deixaran de percebre la paga de jubilació. Jugada rodona. Tampoc beneficia la població l’actual sistema de pensions, que es basa en el càlculs dels darrers quinze anys cotitzats, un fet que deixa en la misèria moltes persones que s’han quedat sense feina a partir dels cinquanta anys.
Si es volgués actuar amb justícia caldria basar les pensions en els anys cotitzats i en els diners aportats per cada partícip, però això suposaria que el govern hauria de pagar uns diners que vol estalviar-se.
Toca estalviar, i també preguntar-li a Rafel i Daniele com s’ho han fet ells per estar jubilosament jubilats.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

No tinc la solució, i els polítics tampoc, perquè ja fa una colla d'anys que vaig sentir a dir que vindria temps que ens quedaríem sense pensió, i sembla que el dia ja és aquí, o aprop.

l'agutzil de Rocaura dijo...

Res, senyora Olga, que ens fan cotitzar per una pensió que mai ens arribarà, de la mateixa forma que ens obliguen a treballar per pagar totes les pensions que ells mateixos han generat a base de brillants prejubilacions.