sábado, 19 de septiembre de 2009

ELS MITJANS DE LES BONES NOTÍCIES

 

A casa nostra, les hores dels àpats coincideixen amb els telenotícies de TV3, un informatius que sovint vénen carregats de notícies de guerres que es lluiten de forma més o menys oberta, de crisis de tota mena, de malalties i altres informació nefastes que només s'acaben quan comença la informació esportiva i cultural. Altrament, les sensacions negatives tampoc milloren si escoltem la ràdio o llegim la premsa: arreu pinten bastos!

Ahir, Dolors, —la meva esposa—, i jo, una mica fastiguejats per tanta mala nova, comentàvem que aniria bé poder disposar d'algun mitjà de comunicació que s'especialitzés en bones notícies. I tant brillant ens sembla la idea que vaig trucar el meu amic Pepet, —l'agutzil de Rocaura—, per comentar-li la pensada.

—Bones notícies?, —es sorprengué per la proposta—. Mira noi, als Estats Units ja va aparèixer un diari que només donava informació agradable i, saps què? Va haver de tancar en quatre dies! Encara que no ho sembli, els humans necessitem saber que en determinats llocs del món hi han guerres i patiments, robatoris i estafes, malalties i fam, ja que entre aquesta mena de mal de molts hi trobem consol els tontos.

2 comentarios:

l'agutzil de Rocaura dijo...

Josep,

m'han dit Cosme i la Malena que tens idees de bomber. La gent vol marro i tu els voldries oferir només bones notícies.

Olga Xirinacs dijo...

També va dir Freud que l'home porta dins l'instint de destrucció, i si ell ho va dir, és com la Bíblia. A la gent li agrada llegir allò que faria si pogués... ¡nyec!