sábado, 26 de septiembre de 2009


CARROLLS, GOTIMS, DROPOS...Després de la verema, dels ceps pengen els carrolls de raïms que els veremadors deixen per ser petits i verds al moment de collir els raïms. Passats uns dies, aquests mateixos gotims resulten un exquisit plaer gastronòmic que s'ofereix als qui passegem per les vinyes.


Els carrolls, també denominats gotims o dropos, segons la zona, aniran evolucionant amb el pas del temps, carregant-se de sucres, fins que es panseixen.


Quan fa més de quaranta anys tornàvem del mas de la mare, de collir olives, els carrolls d'algunes finques ens servien per berenar; i no cal dir que, després de feinejar tot el dia, constituïen un bon aliment.


2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

El berenar suggereix l'horabaixa, quan el dia plega veles. Llavors els carrolls prenen un tint de sang encesa o de joia que brilla, i són doblement gustosos.
Ens has posat la mel a la boca.

l'agutzil de Rocaura dijo...

Un carroll de raïm, unes nespres a mig madurar, cerves, mores, codonys, cireres d’arboç, gínjols, figues... són tants els fruits que es poden trobar pel camp sense haver-se de posar a lladre.
I en cadascun dels fruits s'hi troba un pessic de felicitat.