miércoles, 23 de septiembre de 2009


UNA FLOR NO FA ESTIU


El refranyer català ens diu que una flor no fa estiu, de la mateixa forma que el seu homònim holandès explicat per Johan Cruyff deixa ben entès que "Un golondrino no hace verano". I en això estem, però ara mateix, just iniciada la tardor, resulta que el nostre albercoquer ha donat una flor. Què pot passar?


És probable que la flor sigui fruit d'una poda a destemps, per bé que també és possible que sigui el producte dels més de cents dies de calor que hem tingut aquest estiu.


Als camps ja fa anys que es nota que les collites s'avancen, de forma que les avellanes s'han de recollir unes tres setmanes abans que uns quaranta anys enrere. Així mateix, la verema s'acabarà aviat, quan abans era per aquest temps que començava; i era corrent per la mare de déu del Pilar veure com els carros arribaven al poble carregats de raïms.


Fet i debatut, sembla com si al temps meteorològic l'haguéssim trastocat, i que, de retruc, la vegetació s'hagi vist afectada. Si això és així, quan tardarem les persones a rebre també les conseqüències del canvi?


No hay comentarios: