miércoles, 30 de marzo de 2011

CUINA FATARELLENCA


La cuina fatarellenca tradicional té una amplia base mediterrània, amb cereals panificables, oli d’oliva, llegums, fruita –fresca i seca-, i verdures. La part proteínica s’assoleix amb els productes del porc, cabres, ovelles, galls, gallines, conills i diversos animals procedents de la caça; també amb les salaons més clàssiques: arengades, ganyims i bacallà, sense oblidar el peix fresc i el congelat.
Un dels plats més tradicionals és el romesco de porc, una combinació de fesols, productes del poc i art cuiner que començà sent la menja pròpia del dia de la matança del porc a les cases particulars i ha esdevingut un dels plats estrella del poble.
Si algun dia aneu a alguns dels restaurants de la Fatarella i us l’ofereixen, no el deixeu escapar. Saborós!

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

L'elaboració dels productes del porc omple la meva memòria d'olors saboroses: la caldera i els llardons... mmm.

Josep Gironès Descarrega dijo...

L’olor dels pèls del porc socarrimats el dia de la matança, el sabor de la cua del porc cuita a la brasa, els espetecs de l’argelaga, la visió del foc, l’escalfor de la foguera. Amb els cinc sentits!