miércoles, 4 de agosto de 2010

FOCS


Divendres passat, al punt del migdia s’inicià un foc al voltant de la zona del Mèdol, a prop de Tarragona. Com a conseqüència de l’incendi, al llarg de tot el passat cap de setmana els bombers es van haver d’esforçar per tal de controlar el foc i, posteriorment, apagar-lo.
Un dels espais més perjudicats pel foc és la muntanya de Sant Simplici, una petita però estratègica elevació que a partir d’ara ja no es podrà veure com es mostra a la foto realitzada el passat hivern.
Els focs als boscos van associats a les calors de l’estiu i al mal estat dels boscos, però també a la barbàrie de les persones que els provoquen. Per això, caldria aplicar càstigs exemplars als qui fan mal a la natura perquè així els rota.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Quan vegis algú que llença la burilla encesa al carrer - i són molts - pensa que és un criminal en potència. Així la llencen a la carretera, amb total impunitat.
Tot incendi té intenció, sinó, no es produirien. Excepte quan cau un llamp, cosa que no es pot evitar.
Però sí que hauria de ser preceptiu mantenir el bosc en condicions, perquè el mal sigui menor. Mira que porto anys denunciant el mal estat dels boscos... Altra vegada La Fatarella és un bon exemple de gestió forestal.

No costaria gaire a les institucions responsables prestar una màquina trituradora de branques als diversos municipis, de manera rotativa. Però les oïdes són sordes. I culpables.

Josep Gironès Descarrega dijo...

Ha arribar un punt que només funciona allò que és més proper entre els governs i la ciutadania, sobre tot als poble. La resta és pura farsa.