miércoles, 21 de julio de 2010

TERRA DE MÚSICS


La Fatarella és un poble amb una llarga tradició musical, un art que ha passat de mestres a alumnes més enllà del que ens arriba la memòria.
La banda del Vicent Pascual és una de les poques d’abans de les que tenim una fotografia, un document facilitat per la família Roigé, mestres que van estar al poble durant uns anys.
En Pascual Pascual Pascual -l’esposa del qual va morir recentment quan estava a punt de complir el cent anys-, va ser un gran impulsor de l’ensenyament musical. De la seva bona feina van sortir músics com els Xillons, Faura, Milio de Rafel, Berenguer, Pep del Roig, Madrono i tants altres.
Un dels millors deixebles de Pascual va ser en Pep Rius, de cal Xillon, un músic amb capacitat per interpretar, composar i també impartir ensenyament musical.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Si fem cas de la dita: qui canta els seus mals espanta, anem bé. Qui toca també els espanta, almenys em passa amb el piano. I sentir una banda tocar Amparito Roca ja és un orgasme.
Glòria als músics de La Fatarella.

Josep Gironès Descarrega dijo...

La força que mostren els músics de la Fatarella durant la cercavila o quan es balla la jota transforma els esperits. I amb la xaranga fomenten l'esbojarrada disbauxa que espanta els mals averanys.