martes, 8 de junio de 2010

VAGA


Avui els funcionaris públics estem convocats a una vaga, ja que així ho han decidit els sindicats majoritaris.
Després d’una llarga etapa d’anar de bracet amb el Govern Central i de riure-li totes les gràcies i desgràcies, els sindicats es despengen ara amb la convocatòria d’una vaga. Ens diuen que és per protestar per la retallada de sous i que no va contra el Govern. A més, avisen que es tracta d’un assaig per copsar l’actitud del personal de cara a una altra vaga de caire general.
I què més?
Amb tots els respectes a la vaga i als vaguistes, em queixo dels governs que han portat el país a la ruïna i de les oposicions que ho han permès; de tots els responsables de les institucions que s’han omplert de persones inútils en nom del clientelisme, que no de l’eficàcia; dels aprofitats que, al racer del poder de torn, han fet en temps de bonança econòmica el seu particular agost, i de totes les persones amb responsabilitats polítiques que han posat les seves particulars dèries per davant del bé públic.
Per il·lustrar l’entrada d’avui hi he posat aquesta impagable foto que ens mostra un missatge en favor de l’UGT grafiat per algun sindicalista d’abans de la guerra. És notori que es tractava d’una persona de cultura reduïda, per bé que segurament de fortes conviccions.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Josep,

no puc estar més d'acord amb la teva reflexió. Molta gent tan sols veu el moment però no es fixa com hem arribat en aquest punt i, el pitjor, qui ens hi ha portat.

Salut,

Jordi

Olga Xirinacs dijo...

A escola se'ns ensenya a administrar una casa i els de bona fe procurem complir. Però la corrupció no s'ensenya, s'aprèn sola, i a fe que deu donar excel·lents resultats quan la classe política i l'empresa privada la practica en una immensa majoria.