miércoles, 9 de junio de 2010

LA MOSTRA DE L’OLIVERA


Cada any per aquest temps, els olivers ens ofereixen les seves discretes flors. Són vistoses i no fan olor, però la mostra de l’olivera és una promesa d’olives, un fruit que permet elaborar un dels millors productes alimentaris de la Mediterrània.
Arreu, els olivers que estan ben conreats estan farcits de mostra, i fan goig, ben al contrari dels arbres que han estat abandonats.
Altrament, La mostra de l’olivera és el títol d’una interessat novel·la escrita per l’amiga i companya de feina M Pilar Febas, una obra que obtingué amb tots els mereixements el Premi de narrativa Sebastià Juan Arbó 1994.
La mostra de l’olivera de la M Pilar és una obra tendra i alhora dura que amb paraules entenedores i literatura àgil us farà viure el temps de postguerra a Mequinensa, així com les il·lusions i els desencisos de les persones que formen part d’aquesta recomanable obra.
Si passegeu pels camps, mireu-vos la mostra de l’olivera, però no us descuideu de llegir el llibre de la M Pilar Febas.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Admirable, com totes les flors per petites que siguin. També temible, a causa de les al·lèrgies que provoca, moltes i fortes. Hi ha pobles de Jaén que han d'enviar els joves a altres col·legis distants durant aquest temps de floració.
Tindrem la novel·la en compte.