martes, 18 de mayo de 2010

A PAGAR: ELS FUNCIONARIS!


Pressionat pels efectes d’una gran crisi que ell mateix ha tardat molt temps a reconèixer, el president del Govern Central va anunciar mesures correctores, entre altres la retallada del sou als funcionaris públics. Certament és una mesura popular, ja que compta amb el suport de la majoria ciutadana, però és injusta.
Quan hi hagué temps de bonança econòmica, qualsevol xitxarel·lo/a sense ofici ni benefici, els especuladors d’àrees diverses i els gran magnats acumulaven diners i els gastaven pel broc gros, mentre que els funcionaris sempre ens hem d’adaptar —la majoria—, a sous discrets, si bé constants. Doncs bé, quan han vingut les vaques magres els primers de rebre hem estat els funcionaris, però no estarem sols.
Els diners que l’Estat ha esmerçat en ajudar bancs i empreses, en fomentar una fictícia ocupació, en repartir confeti de les formes més absurdes, els haurem de pagar entre tots.
Comença una altra època.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Un conegut tekletertulià va proposar que tributessin els jocs d'atzar de l'Estat, que n'estan exempts. ¿Per què no? És una de les solucions que poden ajudar. Et toca la grossa, i apa, feliç i gras. Cobres un petit dret d'autor i te'n treuen el 16 %. I potser serà el 18 i tot, de manera que la nostra feina és penalitzada, i el que no ha fet res i li plouen grasses, tot per a ell. Injust, i ho he mantingut sempre.

Olga Xirinacs dijo...

Volia dir teletertulià, però la tecla se m'ha enrevessat... perdó.