domingo, 18 de abril de 2010

SINCOTRO ALBA


Fa uns dies, el president del Govern espanyol i el president del Govern de la Generalitat de Catalunya van inaugurar el sincotró Alba, un enginy que dinamitzarà el sector de la investigació. Fet i debatut, els dos mandataris van treure pit al moment de presentar una realització per la qual cada institució havia aportat cent milions d’euros.
Políticament és legítim voler ressaltar la feina feta i les aportacions realitzades en benefici del progrés i del treball. Tanmateix, deixa mal cos saber que, paral·lelament, el mateix govern central ha destinats uns quants centenars de milions d’euros a Andalucia, uns diners que serviran per perpetuar la cultura de la peonada, el cobrar sense treballar.
D’això se’n diu oficialment solidaritat interterritorial, però el cert és amb la desaparició dels àrabs el sud va perdre iniciativa.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

I encara no l'han recuperada, la iniciativa, tot al contrari, perquè sinó, no n'arribarien tants morts de misèria, aquí i a altres països europeus.
Cal promoure la investigació científica, i amb les peonades es promou la taverna. Vet aquçi la diferència entre unes i altres regions, nacions, o dgues-li com vulguis.