viernes, 2 de abril de 2010

FARIGOLA


Divendres Sant és el dia més indicat per collir farigola i fer-ne provisió per a la resta de l’any, ja que coincideix amb la primera lluna plena de la primavera, un fet que ressalta les propietats d’aquesta planta.
Com se sap, el dia de Pasqua de Resurrecció s’escau en el primer diumenge després del pleniluni que té lloc a partir del dia 20 de març. Per això, la força de la primavera s’ajunta amb la de la lluna i es transmet a persones, animals i plantes.
La farigola o timó té propietats medicinals, ja que en la seva composició química hi està inclòs el timol, un component que ajuda a combatre afeccions de les vies respiratòries i digestives. La seva acció antibacteriana, antisèptica, diürètica, antiespasmòdica i expectorant ja fa molts mil·lennis que està reconeguda.
El timó també s’utilitza a la cuina tradicional, com espècia per coure diversos tipus de carns, per elaborar les típiques sopes i per condimentar conserves d’olives.
Pels seus amplis beneficis, aquesta planta podria costar molts diners d’obtenir; sort que la tenim ben a l’abast i de forma gratuïta.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Germans, la farigola ens uneix,
planta que tothom coneix,
que també va bé amb el peix:
de la nostra vida és l'eix,
i qui la menja, reneix.

Gràcies a l'amic mateix
que ha retratat aquest feix.