sábado, 3 de abril de 2010

D O TERRA ALTA


Llegeixo a la premsa diària que el grup empresarial Roqueta Origen va presentar en el Saló Alimentària el vi La Fou de Batea, amb Denominació d’Origen Terra Alta.
Aquest vi, aconseguit amb vinyes de la finca cal Gabrielet, de Batea, compta en la seva elaboració amb tres quartes parts de garnatxa negra, una de les varietats estrella de la comarca.
És evident que la DO Terra Alta dóna bons raïms, els quals, ben transformats, es converteixen en qualificats vins.
Ja fa molts anys que de la Terra Alta surten moltes tones de raïms, els quals, adquirits per grans empreses del sector, formen part de marques molt prestigiades. Paral·lelament, alguns cellers de la zona regentats per persones del territori també han aconseguit productes de reconegut mèrit.
Si bé ho pensem, tenim una terra i un clima que fomenten una producció singular de raïm, i persones que transformen les collites en molt bons vins. Si de cas, ens falta la capacitat per obrir mercats i la consciència de ser singulars.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Tota aquesta excel·lència de vins la coneixen molt bé els que van sota els misteris de les processons, que en fan bon consum.

I nosaltres també, que sempre els demanem i els fomentem en comptes dels caríssims Priorats, que només volen justificar el nom dels artistes que en fan negoci.