jueves, 4 de marzo de 2010

LA CAPELLA


L’ermita dedicada a la Mare de Déu de la Misericòrdia està situada en un dels punts més alterosos del municipi de la Fatarella. Popularment se la coneix com La Capella. Al seu interior, en el cambril, es guarda la talla d’alabastre que representa la marededéu, una imatge que des fa molts anys rep la devoció dels fatarellencs.
El paisatge que es veu des del petit altiplà que envolta l’ermita és ampli i bell, encara que en segons quines circumstàncies climàtiques resulta corprenedor, sobre tot en dies de tempesta. En dies clars es poden veure els Pirineus, per bé que normalment es pot contemplar una bona part del territori de la comarca i de comarques veïnes.
Anys abans, de nit, la Capella era un lloc ideal per mirar-se els estels i distingir les diverses estrelles i constel·lacions del firmament; malauradament, l’enllumenat recent de l’espai i la intermitència brutal dels enginys eòlics ens han arruïnat aquell plaer.
Sortosament, ens queda la Capella i la Mare de Déu de la Misericòrdia, a qui li haurem de demanar que l’entorn no vagi a pitjor.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Misericòrdia en el punt més elevat simbolitza el parallamps que és la mediació de la Mare de Déu perquè la ira dels cels no caigui sobre els homes. Bona protecció i bell paratge.