viernes, 19 de marzo de 2010

ANIMALETS (4)


Avui, dia de Sant Josep, hem agafat festa a la feina i amb Dolors sortirem a donar un tomb. Si tot va com cal, tard o d’hora farem cap al Delta de l’Ebre, on intentarem dinar amb els productes d’aquella zona.
La cuina del Delta té com a grans referents els productes autòctons. Entre els que dóna la terra, l’arròs, els cítrics i les verdures són els més populars, com també són agraïts de paladar els animals que viuen a l’aigua: anguiles, granotes, ànecs, tenques, llagostins, galeres,musclos, ostres, catxels... En referència a les postres de la zona, cal esmentar les borraines amb mel, per la seva singularitat i sabor, i també la rebosteria.
Probablement dinarem bé, però no per això oblidarem els dinars que organitzen en Rafel i Lourdes, uns àpats ben arrelats al territori en quan a components. I és en record a un dels darrers menjars que us ofereixo la foto d’avui, que reprodueix un plat d’ous de tenca enfarinats, arrebossats i fregits. Us creix la saliva, oi?

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

A mi, tot el contrari, però us desitjo molt bon profit per aquelles terres que són un món diferent, interessantíssim, estimat.
Felicitats, Josep.

Carlos Lozano dijo...

Més que mai els companys de feina t'en trobat a faltar, una per poder felicitar-te pel teu sant i l'altra perque t'hauríem fet pagar l'esmorçar!! Vinga xavalada que xaleu molt pel Delta i sobretot FELICITATS!