domingo, 14 de febrero de 2010

COMPANYONIA



Cada dia surto a passejar amb les gossetes, una hora, pel cap baix. Alguns dies i el cap de setmana m’acompanya la nostra filla i junts gaudim del passeig, del temps que faci, del paisatge, de les persones que ens trobem i dels fruits que espontàniament ens ofereix el medi.
D’uns dies ença és temps de fredolics i n’hem arreplegat uns quants (com s’ho diuen fer el de Barcelona, que els cullen). Ahir vam arribar a casa amb més de dos quilos, que una vegada cuits ens menjarem amb pasta o amb ous remenats.
El passeig és salut i de vegades té premi.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Oh feliços mortals, afavorits pels déus amb una magnífica collita de fredolics que ens fa enveja de la tran.

Per a nosaltres aquest ha estat un any magre, ja que no hem pogut anar al bosc, i quan hi hem anat ja no hi havia res. Ara no m'hi veig amb cor, de manera que bon profit us facin, que cuinats tal com dieu són glòria.

l'agutzil de Rocaura dijo...

A Rocaura només pleguem els rovellons, les pegaloses i els pebrassos, ja que això dels fredolics ho tenim com si fossin bolets de fem. Abans també es plegaven les rogetes, que es guardaven a les golfes pejades d'un fil, i fins i tot es van arribar a menjar els pets de llop, però això ja era en temps de molta misèria.