viernes, 22 de enero de 2010

ROBATORIS (i 6)



De la mateixa forma que el fruit dels camps creix més si el propietari el vetlla, els masos queden millor protegits amb la presència dels amos.
El primer dia de l’any, aquesta parella d’homes catllarencs prenien el sol a una finca de la partida del Vinyet. Parlaven de tot una mica, saludaven els qui passàvem pel camí i, sobre tot, amb la seva presència deixaven constància que allí hi havia un terratinent disposat a defensar els seus dominis.
Uns dies abans i uns metres més a l’oest un altre propietari plegava les garrofes, mentre que el seu pare havia iniciat la poda dels ceps, una feina que els pagesos més primmirats realitzen en el temps de l’Advent cristià.
Indiferents a la feina d’uns i altres, els lladres preparaven la seva particular campanya de reis, la qual, a diferència dels reis mags, no va portar res a les cases que visitaren, ans al contrari.
I, mentre els lladregots van fent la seva, a les Terres de l’Ebre es parla de la instal·lació d’un cementiri nuclear a Ascó. Si això fos així ens robarien la possibilitat de tornar a la terra que ens va veure nàixer. En parlarem demà.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

No, si al final passarà com deia jo dies enrere: tindrem l'infern de Dante i anirem tots a parar al fons tenebrós.
¿Pessimista? Realista.