domingo, 13 de septiembre de 2009

LA BROSSA: AL SEU LLOC

 

Em comenta el bon agutzil de Rocaura que està avorrit per les deixalles de tota mena que troba llençades pel terme: vehicles abandonats, estris i eines ja inservibles, llaunes i recipients, runes i materials diversos...

Sense treure-li la raó, li manifesto que Rocaura és un dels municipis de Catalunya que disposa d'una major conscienciació ciutadana al moment de classificar i abocar les deixalles domèstiques en els recipients que les autoritats han disposat a tal efecte: brossa inorgànica i orgànica, paper i cartró, envasos, vidres, piles... També li faig notar que al poble són moltes les persones que cada dia escombren la part del carrer que queda al davant de la façana de casa seva, i que difícilment es veu algú que llença objectes a la via pública. A més, li dic que Rocaura disposa d'un abocador controlat, amb capacitat per acollir allò que sobra a les cases.

En Pepet em respon que sí, que és cert que la gent col·labora molt al poble, però menys a la resta del terme municipal, ja que en massa llocs es poden trobar cotxes i electrodomèstics abandonats, runes de variada procedència i envasos de plàstic o metall.

Finalment he d'acceptar que en Pepet té una bona part de raó, sense que se m'acudeixi una solució al problema que em comenta.

Jo, -em diu en Pepet-, educaria els nens en l'amor a una terra que es de tots, per veure si entenen i fan entendre al seus pares que, més enllà de la casa d'un, la resta no és un abocador.

 

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

M'agradarà fer aquest primer comentari d'avui.

En Pepet s'ha de carregar de paciència i, si vol tenir èxit, s'ha d'inventar alguns trucs: posar senyals de perill de mort (la calavera i els ossos) al lloc on la gent sol tirar brutícia i runa.

Pot clavar corones i creus de mort als pals de telèfon, que en aquests llocs rurals solen ser de fusta.

Ha de vetllar algunes nits amb llençol per espantar els que llencen merda furtivament.

Penso que amb unes quantes d'aquestes accions la gent es tornarà respectuosa.

Ànim, salut i euros.