jueves, 1 de marzo de 2012

EN MEMÒRIA D'UN PROHOM


(Foto cedida per l’Ajuntament de Vila-seca)
El passat 24 de febrer tingué lloc a l’auditori Josep Carreras, de Vila-seca, el concert en memòria d’en Josep Malapeira Xatruch, amb l’actuació del Cor Sant Esteve, el Cor de Cambra Scherzo, la Coral Nova Unió i l’Orquestra Händel.
En l’acte, curosament organitzat, es destacà l’aportació d’en Josep Malapeira a l’ensenyament musical a Vila-seca, amb la creació d’una escola de música que més endavant esdevingué un dels conservatoris professionals més qualificats de Catalunya.
Els pobles que saben honorar les millors persones demostren solvència, alhora que creen sentiments positius entre la comunitat. Tot un exemple!

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

El temps que Josep Malapeira exercia d'alcalde a Vila-seca, la Teresa Comes i jo anàvem a fer classes de català a l'escola, i també per iniciativa de l'alcalde Malapeira. Ves si en devia fer, de coses, per a la vila, a més de impulsar la música, que és una gran obra. N'ha quedat una bona herència.

Josep Gironès Descarrega dijo...

L'Ajuntament que presidia Josep Malapeira fou el primer de tot Catalunya en redactar les actes municipals en català, i crec que un dels primers redactors era en J LL Carod Rovira.