domingo, 18 de diciembre de 2011

PERSONATGES (7)


A la Fatarella sempre hi han hagut persones amb talent; ara també. Algunes persones tenen alguna carrera i altres desenvolupen un ofici. Tant s’hi dóna! El cas és que són extraordinàriament solvents en les seves activitats.

Ramon Llop, de ca Zacaries, és un dels millors pagesos del poble i, probablement, un dels més tècnics i, alhora, tecnificats. A més, dedica part del seu temps a treballar per la Denominació d’Origen Qualificada de Terra Alta, un projecte engrescador del qual hi penja en bona part el futur de la nostra comarca.

Ramon és un savi que cal escoltar, encara que quan parla ho faci amb veu fluixa i pausada, símptoma de qui sap del que parla. D’ell n’haurien d’aprendre els que només saben cridar.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

M'agrada escoltar els pagesos i, si pot ser, als seus camps. Ho hem fet amb els Caballer, de Cal Soldat, de temes generals, i ho fem amb el sr. Barberà al seu conreu de cirerers, i sempre en sortim més informats.

Josep Gironès Descarrega dijo...

La qualitat personal de la majoria de pagesos està fora de tot dubte. I ja se sap: Qui treballa la terra mai farà la guerra.