sábado, 5 de febrero de 2011

CONVENI


Ahir per la tarda, al Casal de la Fatarella es signà el Conveni de col·laboració entre el Bisbat de Tortosa, l’Ajuntament de la Fatarella i la Diputació de Tarragona per a la consolidació de la Capella.
Prèviament, la Junta de la Capella havia mostrat a les autoritats els treballs que fins ara s’han realitzat, alhora que els exposaven el significat que l’edifici religiós té pel poble fatarellenc.
A petició del president de la Diputació s’entrà en el recinte de l’antic cementiri vell, on es comentaren els Fets de la Fatarella i la falta d’un referent que recordi els pagesos assassinats i la resta de víctimes de la guerra.
A continuació, el president Josep Poblet signà en el llibre d’honor de l’Ajuntament, en el qual hi deixà un missatge d’afecte al poble.
De camí cap el Casal, la comitiva entrà a l’església parroquial de Sant Andreu, on se’ls mostra la talla de la Mare de Déu de la Misericòrdia, la qualitat de la qual sorprengué moltes persones. Altrament, el president Poblet s’interessà per la gràcil estructura nervada que cobreix l’església, acabada exteriorment amb lloses disposades a saltacavall.
En l’acte de signatura, l’alcaldessa Carme Pelejà ressaltà la importància de l’esdeveniment i, juntament amb la representant de la Junta, M Jesús Ardévol, comentaren la significació de la Capella en la vida dels fatarellencs.
Pel seu costat, l’ecònom del Bisbat passà balanç de les diverses peticions que han rebut, amb la Capella com a gran referent.
El president Poblet destacà l’esperit de servei de l’ens provincial en benefici dels pobles i dels seus habitants, alhora que es posava a disposició de l’ajuntament de la Fatarella per tancar algun dels temes emocionalment pendents, com l’honorança a les víctimes dels Fets i de la guerra.
L’acte, que fou seguit per moltes persones, acabà amb un tast de productes de rebosteria local, tot i que hi hagué temps perquè el president Poblet veiés els lluïts treballs manuals aconseguits per les dones del poble.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

I tu ajudes a consolidar l'estructura de la població amb les teves valuoses aportacions.

Josep Gironès Descarrega dijo...

Entre tots hem de fer poble.