miércoles, 15 de diciembre de 2010

DERIVATS DEL PORC


A partir de la conquesta per les tropes cristianes de les terres abans ocupades pels àrabs, aquests pactaren amb el comte rei Ramon Berenguer IV la seva permanència en un territori en el qual es sentien ben identificats. Una part del tracte era que podien practicar la seva religió i mantenir els seus costums, entre els quals estaven el no menjar carn de porc ni beure begudes alcohòliques.
Inicialment, la convivència entre àrabs i cristians es mantingué harmònica, fins que la intransigència d’alguns cristians forçà inicialment als àrabs a consumir carn de porc i a beure vi, una pressió que fou el pas previ a la seva expulsió.
A partir d’aleshores, els productes derivats del porc foren molt populars, ja que el seu costum manifest de vegades volia ser sinònim de bon cristià, fins que actualment ja formen part d’una tradició saborosa i ben arrelada.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Bé vaja, que això sembla la bóta de sant Ferriol, que no para de rajar...
Una bona parada de fuets indica el camí del cel. O un ball de bastons a veure qui pren el més llarg.

Josep Gironès Descarrega dijo...

Bona carn, sal i pebre, amb l'afegit de bones mans i fred sec. Una meravella!