jueves, 30 de diciembre de 2010

CALÇOTS


El fenomen de l’organització de calçotades ja fa anys que va superar el seu marc geogràfic inicial, a la comarca de l’Alt Camp, per estendre’s a altres àrees de Catalunya i diversos punts d’Espanya i França.
El ritual de coure els calçots amb sarments i consumir-los sucats amb salsa romesco, ben protegits per un pitet, agrada tothom i ajuda a crear gresca. Alhora, la carn a la brasa acompanyada de fesols o carxofes rasa proporcionen una bona tipera, sense fer esment de les postres que acompanyen l’àpat, igualment contundents.
Fruit de la popularització de les calçotades és fàcil veure plantades fileres i fileres de calçots, fins i tot en espais abans destinats a altres conreus.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Als que estan arrelats a la terra els diuen "els de la ceba".
Deu ser per això que són tan saborosos...

Josep Gironès Descarrega dijo...

Tots ho som una mica, de la ceba. O no?