jueves, 18 de noviembre de 2010

RONDALLES


A les Terres de l’Ebre existeix una llarga tradició musical. Les bandes de música, els conjunts i les rondalles que abans es formaven a partir de l’ensenyament musical d’un mestre, ara tenen una més àmplia base d’aprenentatge, sense que per això hagin de renunciar a les arrels musicals pròpies de la terra.
La tradició de les rondalles també es remunta a temps pretèrits, quan grups de joves tombaven pels pobles cantant i fen sonar els seus instruments musicals.
Ara per ara, una de les particularitats de les Terres de l’Ebre rau en el costum d’amenitzar amb una rondalla alguns esdeveniments privats, com és el cas de casaments, bateigs, aniversaris...
En la nostra estada a Sant Carles ens vam trobar amb el grup La Rondalla de Sofia de la Ribera, un conjunt que ja ha publicat el seu primer enregistrament. El grup traspua autenticitat en les seves interpretacions, cosa que proporciona un lligam immediat de complicitat amb el públic que els escolta.
Amb el pont nou de l’Ebre com a fons de la portada del seu CD, de ben segur que transitaran musicalment cap a l’èxit. Molta sort!

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Ja ens van amenitzar un dinar quan Galeuska es va desplaçar al Delta, i allà, mentre dinàvem a la barraca, un cantaire jaio del que ara no recordo el nom improvisava versets per a cadascú. Ho vam passar bé.

Josep Gironès Descarrega dijo...

Pot ser era en Teixidor?