sábado, 20 de noviembre de 2010

ELECCIONS


La democràcia permet tothom que pugui votar fer-ho en el sentit que vulgui, i fins i tot no fer-ho.
A mida que s’atansen les eleccions al Parlament de Catalunya els partits polítics afinen els seus missatges i les seves propostes. Alguns partits catalans demanen la independència, mentre que els d’àmbit estatal anuncien grans cataclismes si Catalunya aconseguís caminar sola.
Objectivament, que Catalunya vagi a pitjor amb la independència és més que difícil, i cal explicar el perquè:
Cada any i en nom de la solidaritat interterritorial, cada català ha de regalar més de tres mil euros a un dels espanyols oficialment pobres que viuen com si rics fossin. Això ens ho estalviaríem.
La capitalitat de Madrid gairebé obliga a les empreses a l’establiment d’una seu, un fet que amb la independència no caldria.
El sector públic català, ara format per un 9,8 % de la població activa, podria apropar-se al 26 % d’Extremadura, amb uns recursos a gestionar que es multiplicarien per tres.
La indústria podria aturar la seva caiguda en picat, l’agricultura podria millorar la seva renda per càpita i el sector serveis augmentar la seva competitivitat.
En resum, mentre el govern central continuï extraient recursos econòmic de Catalunya i sense aportar les contrapartides imprescindibles, aquí no es podrà generar riquesa i, en conseqüència, caminarem cap a la decrepitud.
La qüestió és ben simple. Les economies que van bé són les que tenen més entrades de capital que sortides. Catalunya, amb la independència aconseguiria aturar la constant sagnia econòmica i, de retruc, augmentar la riquesa dels catalans.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Josep, són veritats com a temples, les que exposes, i sembla que la gent les hauria de fer seves.
Però siguem realistes: ¿quants catalans hi ha entre nosaltres? Ja saps el que diuen i refermen les enquestes. Per exemple, a Tarragona, que se "sentin" catalans només són un 11 % tirant llarg; entremig una variació de tarragonins de diferent pelatge, per acabar amb un 22 % que només se senten espanyols.
Aquesta és la crua realitat que llasta el somni de la independència.

Josep Gironès Descarrega dijo...

A Kosovo, els "forasters" proclamaren la independència, però aquí, els de casa no ho farem.