lunes, 8 de noviembre de 2010

CLARORS I FOSCORS


La visita del Papa Benedicte XVI a Santiago de Compostel·la i a Barcelona s’ha fet notar. I de valent!
D’entrada, reconec que aquest pontífex té una actitud menys sectària que Joan Pau II, ja que sembla que vulgui aclarir algunes conductes que, en condicions normals, foren considerades simples delictes.
En la seva estada a Barcelona ha tingut una certa sensibilitat amb Catalunya, cosa que no va fer Wojtyla, i també hem de reconèixer que hagi fet visible al món una obra tan singular com la Sagrada Família.
Els fidels han acollit el Papa fervorosament, mentre una petita part de la societat rebutjava la seva presència, per fer evident el seu descontentament amb una forma de fer religió que consideren va en detriment d’alguns valors de la societat.
Al llarg i ample del dens programa papal ha quedat ben evident que Benedicte XVI és una persona molt capacitada, ja que en tot moment ha intentat transmetre un missatge prou concret; tanmateix, crec que s’ha equivocat quan ha associat la laicitat a l’anticlericalisme dels anys trenta del segle passat.
D’una banda, és cert que a l’inici de la guerra van ser assassinades gairebé set mil persones de religió, però no és menys veritat que fou la mateixa Església la que donà ales al cop d’estat que provocà més d’un milió de morts i una sagnant dictadura de quaranta anys.
Des del respecte que ens mereix tothom, crec que aniria bé que l’Església es dediqués a predicar la doctrina de Jesucrist, i fer-ho amb l’exemple, cosa que de ben segur que li generaria més simpaties que quan se la veu massa associada al poder terrenal.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Sí, han estat unes declaracions desafortunades, perquè no pots entrar al país que t'acull i dir que hi ha un anticlericalisme com el dels anys 30. És incitar a fets com aquells. Una gran descortesia.
I les dones, a fregar els altars.

Josep Gironès Descarrega dijo...

El fet de veure les monges fregant l'altar i no al costat del pontífex és un altre detall impropi d'una religió que assegura que tots som fills de Déu. Les dones no?