jueves, 28 de octubre de 2010

GENOCIDI


Els diaris Avui i El Punt defineixen de "genocidi judicial contra la llengua catalana" l’ofensiva que s’està duent a terme des de diversos àmbits judicials i polítics contra la utilització de la llengua catalana a Catalunya.
No hi ha volta de full. La voluntat anorreadora de l’Estat amb Catalunya és implacable. Per un costat ens ofeguen amb uns impostos que no tenen precedent a tot el món, de forma que dia a dia redueixen el potencial econòmic i industrial del país. D’altra banda i sense cap mena de complex, articulen les mesures polítiques i judicials necessàries per fer desaparèixer les nostres particularitats culturals.
I mentre, els “nostres” partits polítics van a la seva: intenten assegurar-se el major número possible de càrrecs i discuteixen amb qui aniran a prendre la cervesa l’endemà de les eleccions.
La ciutadania ens trobem orfes de lideratge polític; amb tot, esperem alguna reacció que per força haurà d’arribar de la mà d’algunes entitats, d'Òmnium Cultural, una vegada més, o del poble en ple.

4 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Del poble no cal refiar-se'm gaire, perquè els polítics surten del poble i ja ho veus...
El Vaticà també pressiona perquè els béns dels museus de Lleida se'n vagin fora... i el gran bisbe se'n renta les mans, com Pilats.

Aviats estem, amb aquesta gent caragirada.

Josep Gironès Descarrega dijo...

Al final ens passarà igual que a Kosovo, que els vinguts de fora proclamaran la independència, deprés d'excloure els autòctons.

Brian dijo...

Hola,
Encara no havia passat pel teu bloc, pero els fets ultims contra el català m'estan portant a navegar pels llocs on la gent expressa, i s'enfada amb, allò que els nostres representants acceptaran, despres de les obligades declaracions de "guerra". Una guerra, que com dius tu, acabarà el 28N i tot continuarà igual.
Em sembla incomprensible com podem estar un milio de persones a Barcelona al mes de juliol i no som capaços de cap-girar la situació lamentable que esta sofrint Catalunya.

Josep Gironès Descarrega dijo...

Benvingut, Brian.
Un dels problemes de la nostra democràcia és la falta de connexió dels polítics amb l'electorat; a no ser que el poder estigui en mans d'altres estaments i els polítics siguin simples figurants.