miércoles, 13 de octubre de 2010

CONILLS


La crisi econòmica que estem patim ha propiciat el retorn a l’antic costum de tenir un espai destinat als conills, gallines i altres animals que es crien per al consum propi. Certament, cada vegada es veuen més cases de camp que disposes d’aviram, un fet que ens recorda temps pretèrits viscuts a la Fatarella.
Els conills que es mostren a la foto pertanyen a una prestigiada casa rural, que a més de conills disposen d’estruços, cavalls, porcs i altres animals entre domèstics i exòtics.

3 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

En temps de guerra i postguerra a les ciutats, hi havia qui tenia un gallineret o gàbia de conill al balcó, i també a vegades a la cuina i tot
D'altra banda les bèsties de corral han estat presents en tota la literatura infantil i no infantil, des dels "Conillets amagar, amagar..." fins "La gallina ponicana...". He vist escrit "politana", no sé quin és l'original, però tant hi fa.

Josep Gironès Descarrega dijo...

A casa teníem coniller i galliner, la porquera no ens hi cabia.

CAN SOLFA dijo...

I amb la pèrdua d'aquests animals domesticats a les cases perdem gustos i menjars... Qui se'n recorda, qui ha tastat avui la sang de conill fregida, per exemple?