sábado, 7 de agosto de 2010

FIRA DEL CATLLAR (1)


Al Catllar, entre els dies 24 i 25 de juliol va tenir lloc la Fira Artesana de Sant Jaume, que des d’uns anys ençà ofereix als visitants productes artesans i mostres d’oficis en perill d’extinció, juntament esdeveniments lúdics, artístics i musicals.
Entre els productes comestibles que es podien adquirir destacaven els de pastisseria i rebosteria, amb pans de varietats diverses que en coïen in situ en un forn fet de casa. També hi havia una bona selecció de productes derivats del porc assecats i curats. Les cerveses artesanes també van fer bon calaix, de la mateixa forma que les llaminadures pròpies d’infants i de llépols igualment tenien el seu espai.
Enguany va destacar un venedor de formatges que oferia uns productes realment exquisits, un fet que combinava amb una forma de venda amable i directa més pròpia dels antics venedors de mantes i sabons d’olor. El cas fou que aquest xicot que mostra la foto es fa fer un tip de convidar la gent a tastar els seus productes, cosa que en la major part de casos li significà una posterior venda dels seus deliciosos formatges.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Ah, els formatges... Espero que al cel n'hi hagi, consistents com les columnes de reforç, i en forma tova per jaure-hi damunt...
A la canalla ja se'ls ensinistra: "anirem a sant Mamet, comprarem un formatget..."