lunes, 21 de junio de 2010

EMOTIVA PRESENTACIÓ


(Fotografia de M Victòria Gironès)

Dissabte passat, a la Capella de la Fatarella vam presentar el llibre que porta per títol El major tresor, una novel·la de ficció històrica. L’obra, que explica la vida d’una fictícia família al llarg de quatre generacions, durant alguns capítols descriu l’heroica reconstrucció de la Capella duta a terme pel poble de la Fatarella, pocs mesos després d’acabada la guerra.
En l’acte, presidit pel tinent d’Alcalde Ramon Jornet en absència de l’alcaldessa Carme Palejà, intervingué el regidor de Cultura, que va fer referència a alguns capítols històrics de la Fatarella.
Després, Rosa M Pujol, de l’editorial Escua, manifestà la seva joia per haver conegut -amb motiu de l’edició del llibre-, un poble tan singular com la Fatarella.
Ramon Gironès, president del Centre d’Estudis de la Fatarella, en una lluïda presentació explicà les bases històriques i familiars que van donar peu a l’autor a escriure aquest llibre, de la mateixa forma que destacà la consistència de la obra literària de l’autor, que ha arribat als dotze volums en molt poc temps.
Per part meva vaig incidir en que El major tresor és un llibre que vol explicar alguns dels paratges més importants de la història de la Fatarella, i en el meu esforç per situar el poble en l’univers literari.
En acabar la presentació, la Coral del poble inicià un dels cants més populars dedicats a la Mare de Déu de la Misericòrdia, amb una emotiva intervenció que fou acompanyada per tots els presents. I, com si es tractés d’un acte de festa major, mossèn Carles hi posà la seva part perquè els assistents assaborissin el tradicional pambeneit.
Cal destacar que a la presentació del llibre hi estaven presents algunes de les persones que havien participat activament en la reconstrucció de la Capella, les quals aportaren alguna anècdota, i també alguns dels membres de la Junta actual que vetllaran perquè l’edifici pugui consolidar la seva malmesa estructura.

3 comentarios:

Jesús M. Tibau dijo...

un apresentació molt especial, sense dubte

Josep Gironès Descarrega dijo...

Jesús,
he parlat d'arquitectura templera a l'interior d'ermites templeres, però res més emotiu que parlar d'un llibre en part referent a la Capella al seu interior. I, amb el posterior cant a la Mare de Déu, inoblidable.

CAN SOLFA dijo...

Només la foto de l'acte ja impressiona!
Ara que tenim el llibre beneït, que tingui l'èxit que es mereix, que segur que se'l guanyarà entre els lectors i lectores!