viernes, 21 de mayo de 2010

ESPECULADORS!


No descobrirem res en afirmar que som un país on abunden els especuladors, de tota mena.
Aquí s’ha especulat amb el sòl, quan massa sovint s’ha requalificat a la carta, fins l’extrem que actualment hi ha excés d’oferta de sòl urbà i industrial, i per a anys.
També s’ha especulat amb les infraestructures, quan s’ha dotat d’equipaments espais que no els necessitàvem, com el en cas de l’AVE; també s’han sobredimensionat —per allò del centralisme—, infraestructures com l’aeroport de Barajas, que compta amb un dèficit que arrossegarem anys i panys. I això passava mentre de forma conscient es deixava sense equipaments la zona de major producció de l’Estat: Catalunya.
Igualment i a nivell mundial hi ha hagut especulació dinerària, amb aliances obscenes entre els grans bancs i les agències de qualificació, les quals han repercutit tan negativament en el sistema financer que està a punt de provocar una fallida a nivell planetari.
Definitivament, ja fa anys que vam deixar enrere valors tan significats com el de l’esforç i l’estalvi, per centrar-nos en la pura especulació. En recollirem els guanys!

6 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

És veritat,és cert, i aquesta penúria present i la que ha de venir confirma el caos inicial en el que es mou la Terra: tot en forma part, i la Bíblia ja explica des de tants de segles enrere, una història de vaques grasses i vaques magres...

l'agutzil de Rocaura dijo...

Si queden vaques magres, rai, el fotut serà que també s'acabin les vaques i acabem per menjar-nos els uns als altres.

Olga Xirinacs dijo...

Home, senyor Agutzil, feia temps que no en sabia ni figues ni panses. M'alegro de veure'l en bona salut, vostè sempre tan eixerit.

l'agutzil de Rocaura dijo...

Senyora Olga, com ja li haurà explicat en Josep, soc una persona discreta, d’aquelles que no parlen per no faltar. Amb tot, de lluny a lluny m’agrada treure la llengua al ras, més que res per evitar que se’m faci un forat a l’estómac.

Anónimo dijo...

I el més gros, que sobre aquests especuladors no caurà el pes dels "ajustos" anunciats, sinó sobre els que ja estaven pitjor. Vergonya!

Josep Gironès Descarrega dijo...

Quanta raó que tenim!, però ja se sap que amb raó o sense raó, el pobre va a la presó.