domingo, 28 de marzo de 2010

MEMÒRIA HISTÒRICA


Ahir, a la Fatarella s’inaugurà un Centre d’Interpretació dels espais de la Batalla de l’Ebre, en aquest cas dedicat a la presència dels Internacionals de l’Ebre, els homes i dones que s’allistaren en un dels dos bàndol contendents.
M Jesús Bono, directora general de Memòria Democràtica; Josep Felip Monclús, director dels Serveis Territorials d’Innovació, Universitats i empreses de les Terres de l’Ebre, juntament amb l’alcaldessa de la Fatarella Carme Pelejà foren els encarregats de conduir l’acte.
Aquest espai dedicat a les brigades internacionals servirà per informar als visitants sobre la presencia a les nostres terres d’unes persones idealistes que deixaren el seu país per cooperar amb el bàndol pel qual simpatitzaven. Alhora, ajudarà a la gent de les Terres de l’Ebre a conviure amb una història que massa sovint s’ha volgut oblidar sense aconseguir-ho.
A poc a poc, les Terres de l’Ebre recuperen la memòria històrica i així ha de ser, ja que només si acceptem el nostre passat podrem afrontar amb èxit el futur.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Tots ens afanyem a treure a la llum pública allò que restava en l'anonimat. Pel que fa a La Fatarella, els casos eren vius a les memòries de la gent, però convé que els més joves també els mantinguin, perquè l'oblit és la mort definitiva de persones i coses.