martes, 9 de marzo de 2010

FRED I FLORS


Diumenge passat aquest ametller se’ns mostrava florit, i a tocar de la seva soca es podien veure els minúsculs amuntegament de terra que produeixen les formigues quan es posen a endreçar els caus.
Segons sembla, aquest animalons tenen un bon sentit d’anticipació en referència al clima, cosa que es demostra a les portes de la primavera, quan obren els caus, i al final de la tardor, quan els tanquen. En aquest cas, només realitzaven puntuals obres de reforçament davant el fred puntual que hem patit.
Si observem la fotografia hi veurem el cel blau tacat dels núvols que anunciaven el canvi que ens portà el temps, i si ens concentrem en l’ametller, ens cridarà l’atenció el color d’unes flors que són promesa de fruit. Malauradament, també hi veurem unes ametlles seques, el fruit de l’any passat que ningú va collir.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

La vida generalment és bellesa i contrast: uns neixen i altres moren, com es demostra en les flors de l'ametller i els fruits secs. De les formigues n'anem aprenent: proveïdores i endreçades. Però Déu n'hi do quan els seus exèrcits contraris s'ataquen.