martes, 16 de marzo de 2010

ANIMALETS (1)


El pica-soques és un ocell de poc menys d’un pam d’alçada que té el plomatge blau grisenc. És un animal discret, ja que evita apropar-se on hi ha soroll, per bé que quan ell clava repetidament els seu bec recte i fort contra les soques és quan delata la seva presència. El toc-toc dels pica-soques és un al·licient important en una passejada pel bosc.
En els boscos, determinats arbres mostren forats rodons i profunds, fruit de l’activitat dels pica-soques. També alguns pals de fusta de suport elèctric llueixen forats precisos i arrodonits, malgrat que l’orifici afebleix de tal forma el pal que les empreses elèctriques es veuen obligades a substituir-lo.
La fotografia mostra l’obra d’un pica-soques, però també la deixades de l’empresa elèctrica que ha abandonat el pal als peus de la torre metàl·lica que ha plantat en el seu lloc.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

El pica-soques o picot, també té unes boniques plomes vermelles.
Una vegada se'n va estabornir un a la finestra del garatge de Mont-ral. El vam recollir i es va refer, per això el tinc observat. Poc després ja va fugir arbres enllà.
Un amic meu té de renom -voluntari-El Picot de les Alzines, perquè té una caseta que es diu Les Alzines.