lunes, 8 de febrero de 2010

EL DELTA DE L’EBRE (1)


El Delta de l’Ebre és un espai molt particular, format en els darrers segles per l’aportació de llims procedents de terres situades riu Ebre amunt.
Fins fa pocs anys era un territori inhòspit, ja que la salubritat del terreny, la humitat, els paràsits i diverses malalties en condicionaven la seva habitabilitat. Malgrat això, les habilitats humanes van acabar per adaptar-se a les característiques del territori, el qual van convertir en un dels espais agrícoles més fèrtils d’Europa.
A més, el Delta ha configurat un dels paisatges més bells de Catalunya, amb una singular barreja formada per aigües i terres, flora i fauna que té un gran atractiu turístic. Els Ullals de Baltasar que es mostren a la fotografia en són un bon exemple.
Però per sobre de tot, el Delta de l’Ebre té el seu més gran atractiu en les persones que hi viuen, homes i dones molt lligats al territori, el qual estimen i defensen com ningú més. El riu és vida!

3 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

I la vida és riu, com bé deia Jorge Manrique.
Terra singular i bellíssima, el Delta; tot un país que s'obre buscant el mar en una extensa plana canviant.

Força dies la Diputació fa propaganda de la neteja dels ullals de Baltasar. Pel que es veu a la foto, ja estan nets.

rafel serret dijo...

Josep, esta Olga s'ha guanyat un dinar, la vull coneixe al proxim que fessem. Ara, de neteija d'els ullals, de moment poca.

Josep Gironès Descarrega dijo...

Hola Rafel,
li diré a Olga que la convides a dinar, però també ho pots fer tu si entres al seu blog. Ja ho veuràs, tot i que tu ets molt exigent, és una persona que et farà el pes.