domingo, 21 de febrero de 2010

DIUMENGE


Diumenge, festa laboral, dia de descans i de lleure per a la major part de treballadors. De bon matí es nota un ambient relaxat, fins i tot per a les persones que feinegen a l’interior dels habitatges, o als jardins.
També a primera hora els camins s’omplen de persones que surten a passejar i grups de ciclistes que transiten amb més o menys forces. Els que van muntats a sobre dels cavalls es fan veure, palplantats i superbs, ja que la majoria no saluden als qui van a peu. També es fan notar els motoritzats, els que condueixen motos i quads, degut al soroll que fan i la forma que alteren la pau del medi.
Cap al migdia s’aixecaran columnes de fum, ja que les calçotades estan de moda, i també és prou agraïda una rostida de carn. Tot fa festa!

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

És veritat i raó. Però quan sortim a passejar, sobretot pels barris del port, les dones han fet bugada i l'estenen en balcons i terrats. Vol dir que les donen no han pas mandrejat: han de tenir cura de la roba setmanal que l'endemà haurà d'estar planxada per tornar a la feina. Per a algunes, diumenge és feiner, potser més que els altres dies.

l'agutzil de Rocaura dijo...

I a missa, que no hi va ningú?