jueves, 7 de enero de 2010

AMETLLERS DEIXATS


Entre Tarragona, el Catllar i Altafulla tenim una gran superfície de boscos, amb multitud de camins, per on passejar. Entre mig hi trobem espais urbanitzats amb més o menys gust, i també conreus, la majoria dels quals resten abandonats.
La fotografia d’avui correspon a una gran plantació d’ametllers, amb el seu corresponent reg per degoteig, que ha quedat abandonada.
La finca, que d’estar en producció aportaria uns quants centenars de sacs d’ametlles, se’ns mostra amb el terra ple d’herbes i amb els fruiters que creixen cap a dalt sense cap mena de tutela.
Si els seus propietaris han optat per abandonar una finca tan bona com aquesta, quin futur li espera a la pagesia?

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

En pocs anys hem vist com els camps d'ametllers i avellaners, a Mont-ral, han estat substituïts pels pins. Aquella ametlla que encara podíem collir d'uns branques vetustes, ja no neix i l'arbre queda engolit pel bosc. A l'interior feréstec del bosc, encara podem veure marges ben posats, vés a saber de quin segle, que apareixen com muralles fantasma. Rèquiem.

Unknown dijo...

No entenc el sistema econòmic actual. Si comprem al països on la mà d'obra és més barata (o explotada), aquesta és la competència que la economia de mercat predica?