jueves, 24 de diciembre de 2009


EL LLIBRE ELECTRÒNIC
Cada any per aquestes dates, la indústria del ram intenta posar de moda algun aparell electrònic de consum. Encara recordo quan els televisors en color eren la màxima aspiració de les persones que volien tenir un regal qualificat. Després van venir el vídeo, els reproductors de CD’s, aparells de fotografia digital, emmagatzemadors de so i d’imatges... en una successió d’enginys que sembla no tenir final.
Enguany l’estrella és el llibre electrònic o e-book, un dispositiu que pot guardar molts llibres, alhora que permet una lectura agradable. Se’n parla i força, però poques persones volen tenir en compte que, amb aquests aparells, es fomentarà la pirateria, igual com ja ha passat amb la música i amb les pel·lícules.
A falta d’un pronunciament diàfan per part de les autoritats, queda clar que qui ens governa són les empreses que comercialitzen l’electrònica de consum, mentre que els autors anem a remolc.

4 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

De moment penso que el suport per al llibre electrònic encara serà car, però per allò de la novetat, la gent el voldrà tenir. A partir d'aquí, baixar-se llibres serà no res.
L'Agonia de Severià Vargas també tindrà format electrònic. Un grup d'editors ho posen en solfa, però sense música.

Bones i santes.

Anónimo dijo...

Pobres autors!! I perquè us desvetlleu, doncs, pers nosaltres? No creeu, no feu res o, sinó, us ho guardeu per vosaltres... i tots contents.

Josep Gironès Descarrega dijo...

Si els nostres escrits no trascendissin, com us ho faríeu les persones com tu per poder-hi posar el nas sense donar la cara?

M VICTORIA GIRONES PUÑET dijo...

Crec que és un bon sistema perqué tam~´e por fer arribar els llibres moderns a gent amb dificultats auditives i ajuda a apendre idiomes