martes, 17 de noviembre de 2009

PEDRES QUE PARLEN


A la Fatarella, al capdavall del carrer dels Molins s’hi troba l’ermita de la Mare de Déu del Carme, un petit edifici d’un sol cos que culmina un petit campanar de cadireta.
La portalada és adovellada. A la pedra clau s’hi poden veure els signes cristians de l’Ave Maria; i la data de 1786, en la que presumptament fou enlairada l’ermita. També hi apareix el nom de la casa que la va sufragar: cal Compte, de ben segur en petició al cel de més pluges que poguessin subministrar aigua als molins de la seva propietat.
Una de les dovelles mostra un tret de bala, de quan la guerra i, entre dues pedres, es veu un clau que servia per penjar-hi una persiana, un element força agraït a l’estiu.
Les pedres comuniquen missatges diversos que nosaltres hem de saber entendre.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

A pedres no em guanya el senyor Josep. La meva pesa nou tones i porta un poema escrit, dedicat per l'Ajuntament l'any 84. Abans era dels feixistes i hi deia "Victoria". Ara porta un poema, que és més neutral.
El que passa és que la Brigada té els poetes descuidats i no es llegeix res en cap de les plaques de la ciutat dedicades a poetes... En aquests casos lers pedres no diuen gran cosa o res.